Afgezien van de veronderstellingen van iedereen dat Avatar zou worden geëvalueerd als de meest effectieve film, verhuisde Inglorious Basterds met de laatste glimlach naar de SAG-prijzen. De 16e Jaarlijkse Display Casts Guild Awards leken ook erg op de huidige Golden Globe-onderscheidingen, maar er was geen Ricky Gervais. In 2010 werd het Golden Globes Event georganiseerd door Gervais en het was een catastrofe gebaseerd op feedback na de showfilm roemloze klootzakken! De verschillende records zijn enthousiast over de enorme catastrofe die werd veroorzaakt door Gervais en zijn “saaie” humor.

Bijna alle filmsterren en awardees behaalden onderscheidingen op hun respectieve gebieden zoals ze werden uitgevoerd in de Golden Globes, zonder het karakter van James Cameron, dat een hit is en eigenlijk de mogelijkheid heeft gehad om alle documenten in zijn collectie te overtreffen en gewoon brak het verzamelrecord van Titanic, wat het selectiehof van de Screen Casts Guild echt niet beviel.

Hoewel er een drastisch verschil is tussen gedachten over flicks tussen de Oscars en DROOP, zijn de Guild Honors door de jaren heen een solide bellwether voor de gerespecteerde Academy Awards. En als de keuze van Inglorious Basterds dit jaar, de film over een groep Joodse soldaten die tegen de nazi’s vechten, echt is zoals het is, is het een koploper voor veel Academy Honor-verkiezingen dit jaar, waaronder de beste film.

Als deze huidige nominatie de erfenis is en daarna ook de mening geloofde, kunnen sterren als Sandra Bullock, Jeff Bridges, Mo’Nique en Christoph Waltz misschien wat ruimte op hun mantels maken voor een aantal mogelijke Oscars. Alle 4 acteurs namen hun allereerste DROOP-onderscheidingen mee naar huis, evenals dergelijke onderscheidingen, en hebben ze eigenlijk de wens gegeven om sterke Academy Award-concurrenten te worden.

Na het ontvangen van de prijs werd de acceptatietoespraak aangeraakt met een paar zingers en haar echt natuurlijke komische timing. Op een veel belangrijkere manier vocht ze haar tranen uit opwinding en zei ook: “Ik moet een prijs voor je hebben voor het voorrecht om in dit bedrijf te werken … je kunt me nog steeds niet elimineren. Ik ben gewoon 88 geworden Zondag en ik heb nog steeds geweldige aanbiedingen te doen … Dit is het hoogste punt van mijn hele professionele leven … dank je uit de grond van mijn hart. “